Over ons

Wie zijn wij?

De eigenaar Kim is dit bedrijf in mei 2022 begonnen. Ze heeft altijd al een passie gehad voor paarden. Ze heeft op 10 jarige leeftijd Dairo (tinker) gekregen waar ze veel mee buiten rijdt, zowel in het bos als op het strand. Ze is afgestudeerd op de opleiding Paardenhouderij en gediplomeerd instructrice.

‘’Een aantal jaar geleden ben ik op een stal voor stage vanuit school terecht gekomen. Tijdens mijn opleidingen is mijn liefde en passie voor Fjorden en het begeleiden van buiten ritten gegroeid.. Dit is mijn passie geworden. Het liefste wat ik doe is paardrijden en andere mensen ook dit gevoel te laten ervaren. Vanuit deze gedachten is mijn bedrijf ontstaan.”

Wij zijn te vinden in Oudenbosch. We hebben een prachtig, rustgevend plekje net buiten het dorp, vlakbij de bossen van Halderberge, waar je heerlijke bosritten/ huifkartochten kan maken. 

Onze stalhouderij

De paarden leven als kudde in een gebied achter ons huis. In dit gebied bevinden zich voerplekken, drinkplekken, zandplek, schuilplek en een track waar de paarden naar de verschillende ruimtes kunnen bewegen. De paarden lopen de hele dag in de frisse lucht en kunnen net zoals in de natuur dus veel bewegen. Door deze vorm van paarden houden komen koliek en stereotype gedragingen zoals weven en lucht-zuigen nauwelijks meer voor en zijn de paarden in hun natuurlijke balans. 

De paarden worden zo natuurlijk mogelijk gehouden en staan hier dus dag en nacht het gehele jaar door buiten(ze hebben het echt niet koud in de winter). Paarden zijn namelijk van nature gewend om in weer en wind te staan en kunnen zo nodig schuilen. Door de constante activiteit van de paarden betere doorbloeding van het gehele paard. De paarden zijn daardoor rustiger (niet schrikachtig).

Matsje

Matsje

Ras: Fries

Wist je dat? Matsje (Felle 422 x Ulbert 390) mijn droompaard was? Bij de eerste ontmoeting was het liefde op het eerste gezicht.

Bijou

Bijou

Ras: Fjord

Wist je dat? Bijou (Reitze x Orsta) eigenlijk voor de verkoop was, maar ik zo gek op haar was dat ze moest blijven.

Dairo

Dairo

Ras: Tinker

Wist je dat? Dairo mijn eerste paard is die ik op 10 jarige leeftijd van mijn ouders heb gekregen.

Gunnar

Gunnar

Ras: Fjord

Wist je dat? Gunnar (Manus x Tunfeld) als 3-jarige hengst op de hengstenkeuring is geweest.

Laika

Laika

Ras: Fjord

Wist je dat? Laika (Loebas x Almglimt) helemaal uit Friesland komt en drager is van het rodblakk gen.

Milkshake

Milkshake

Ras: Appaloosa

Wist je dat? Milkshake onze oudste pony is. Ik reed hier vroeger al op bij de manege

Rinola

Ras: Fjord

Wist je dat? Rinola (Drafur x Hermansen) de bijzondere kleur Rodblakk is. Ik was niet opzoek naar haar maar was gelijk verliefd. 

Marie

Ras: Fjord

Wist je dat? Marie (Brijol x Almglimt) een grote knuffelkont is. 

Ulana met Kim

Ulana

Ras: Fjord

Wist je dat? Ulana (Galant x Brijol) een dochter is van Marie.

IMG 5194

Duo Penotti

Ras: Shetlander

Wist je dat? Duo Penotti een superlieve kinderpony is

IMG 5198

Floortje

Ras: Tinker x Welsh

Wist je dat? Floortje super goed kan springen